• gyors feliratkozás
• díjmentes hirdetés

Regisztrálok


Így írd ki a házszámot – az egész utca a csodájára fog járni

Minden ház alaptartozéka a házszám: teljesen mindegy, hogy milyen, de lennie kell. Illetve lennie kellene. Mostanában állandóan látom a kiszállítókat, futárokat az utcákon kóvályogni, mert egyszerűen nem találnak házakat. Hát segítsünk már nekik, ha egyszer rendeltünk valamit.
Szerintem két okból nem tesznek egy házra házszámot. Az egyik, hogy az ott lakók nem akarják, hogy megtalálják őket, ebben az esetben viszont érthetetlen, hogy minek rendelnek házhoz. A másik, hogy talán nem találnak olyat, ami passzol az otthonukhoz. Mondjuk, van egy harmadik csoport is, akiket pont nem is érdekel az egész, de velük nem sokat lehet tenni.

Szóval arra gondoltunk, összegyűjtünk pár jópofa házszámötletet, hátha ezek egy kicsit ösztönzőleg hatnak az ügyben. Mert a házszám nem kell, hogy uncsi legyen, sőt lehet nagyon vagány, csinos is. Csak legyen!

Ez például roppant egyszerű, csak egy jó nagy kő kell hozzá. Vagy egy kőkerítés. Arra is simán fel lehet festeni, és akkor tuti jól látszik.

Hobbiboltokban lehet kapni kisebb-nagyobb betűket fából. Vegyünk egyet, ami a család nevének kezdőbetűje, fessük rá a számot, tegyünk rá egy kis díszítést, és már kész is.

Készíthetünk festett táblákat is, amiket cserepekbe, vagy akár az ajtó mellé lehet szúrni.

Ha maradt pár fölösleges csempe a felújítás után, azokra is ráfestheted a számot kerámiafestékkel, igazán szép dolgokat lehet így készíteni. Ezeket speciális ragasztóval tudod rögzíteni.

Nagyon egyszerű megoldás, régi képkeretben.

Szerintem ilyen kerek fa alátét mindenkinél lapul a szekrényben. Csak be kell szerezni hozzá a barkácsboltból a megfelelő számokat, és lehet is szerelni.

Egy ilyen kis virágládás táblát is könnyen el lehet készíteni, aztán az évszakoknak megfelelően tehetünk bele virágot vagy bármilyen dekorációt.

a, ez mondjuk nagyon menő. Vegyél egy falapot (lehet bármilyen), egy elég nagy adag csavart, és ess neki. Jó, persze nem árt, ha előre megrajzolod a formát, hogy szépen tudd behajtani a csavarokat.

Ez se rossz. Az alap lehet hungarocell vagy fa, a mohát pedig beszerezheted a hobbiboltból.

A mostanában nagyon divatos befőttes üveg is bevethető. Nyugi, ha nincs ilyen régi gereblyéd, jó lesz hozzá egy jópofa fogas is.

Szerintem az ilyen nagy cserepek már önmagukban is jól néznek ki, de ha elfér az ajtóban, ráfestheted a házszámot is egy ilyenre. Így legalább ha kijössz, az első, amit látsz, egy kupac szép virág.

Ha a nyaralásról magaddal hoztál egy rakás kagylót, de rájöttél, hogy nem tudsz velük mit csinálni, itt a remek lehetőség. Így az emlék is megmarad.

agyon régi fadarab, egy kis festékkel és egy csini számmal megtámogatva.

Mire használd a régi tálcát, ami amúgy már nem kell semmire? Erre.

Végül pedig… egy ötlet horrorfilmrajongóknak… azt hiszem.
Forrás: nlc.hu

Olvass el


Az új lakások piacán már évek óta problémát okoznak az elővásárlási szerződések körüli feszültségek - csúszó átadások, megemelt árak, szerződésbe foglaltaktól eltérő méret, vagy kialakítás. A feszültségek általában a vevő, az eladó és a kivitelező között húzódnak, a fő problémát pedig látszólag a tágan értelmezett vis maior kikötések okozzák a szerződésekben - világít rá a Telex tegnapi riportja, ahol a Forest Hill lakóparkfejlesztésen keresztül mutatják be, milyen problémák is üthetik fel rendre a fejüket az elővásárlási szerződések esetén. A jelenség mindazonáltal nem egyedi és olvasóink például már évekkel ezelőtt küldtek be hasonló tapasztalatokat. Bár régen ez nem jelentett túl nagy kockázatot, de manapság már közös (fejlesztő és vevő) rizikójává vált a kivitelezés előtt akár évekkel lefoglalt lakások végső ára. Meg kell szokni és tanulni mindenkinek az új világ kihívásait.

Ahogy szigorodnak a jogszabályok, úgy válnak egyre népszerűbbé a környezetkímélő lakásfejlesztések, ami a lakásfejlesztő vállalkozások forgalmán is érződik. Ugyanakkor sokszor a vásárlás megfékezése teszi a legtöbbet környezetért, hiába sarkallnak fejlesztésre a kormányzati támogatások.

Az egymillió forintot is meghaladják a Balaton legfelkapottabb utcáinak négyzetméterárai. A koronavírus járvány hozott jelentős fellendülést a térség ingatlanpiacán.

Minden ház alaptartozéka a házszám: teljesen mindegy, hogy milyen, de lennie kell. Illetve lennie kellene. Mostanában állandóan látom a kiszállítókat, futárokat az utcákon kóvályogni, mert egyszerűen nem találnak házakat. Hát segítsünk már nekik, ha egyszer rendeltünk valamit.

házbank

Ingatlanirodák hirdetéseinek kezelésében partnerünk a Házbank.hu

Ajánlat ingatlanirodáknak

Ingatlanirodák oldalunkra a Házbank.hu rendszerén keresztül tölthetik fel ingatlanjaikat.

További információ: www.hazbank.hu vagy 0630 220 8882

hirdetés

webbusiness.hu

© Lakva.hu Minden jog fenntartva
Honlap készítés: Webpozitív
Hirdetés feladás Hírek Kapcsolat